Hva er temperert lager?

Kanskje tar du levetiden på tingene dine for gitt?

Det er faktisk hvor godt vi tar vare på tingene som avgjør det, trygg og sikker lagring av møbler og innbo vil ha stor betydning for hvordan tingene dine tåler tidens tann når de ikke er i bruk.

Har du tenkt på at musikkinstrumenter som en saksofon for eksempel, ikke tåler å stå ute? Hva med bøkene dine, eller fotografiene av familien.

I Norge, her hvor det tidvis er vått og kaldt, kan et temperert lagerrom som holder tingene dine tørre og varme mot vær og vind med stabil temperatur være et lurt valg, om man mangler den ekstra plassen.

For enkelte ting er “temperert mini-lager» eller oppbevaring med jevn temperatur det eneste riktige alternativet for å unngå mugg, rust og fuktskader.

Slik virker det

Det er egentlig ganske enkelt forklart, tingene du oppbevarer i et temperert lagerrom holder en viss temperatur hele tiden selv når det er kaldt ute.

Det å holde en jevn temperatur i lagerrommet vil hindre kulde, fukt og beskytte de ulike tingene du oppbevarer mot elementene. Alle flytende væsker som fryser i kulda, utstyr som kan ruste, elektronikk, og papirer som bøker og dokumenter vil være trygge i et slikt lager.

Mann bærer pappesker

Er temperert lager noe for deg?

Det første du må gjøre deg opp en mening om er hvor lenge du skal lagre tingene dine.

Skal du lagre tingene dine en kort sommer periode er det kanskje ikke nødvendig med temperert lagerrom. I motsetning til hvis du skal lagre tingene lenge og også i de forskjellige sesongene, da kan det være lurt med temperert lager.

Tenk også på hva du skal lagre, ting som møbler, musikkinstrumenter, datautstyr, elektronikk, bilder, antikviteter, antikke møbler, fotografier, bøker, dokumenter, papirer, samleobjekter og ting som ruster eller fryser har det bedre i temperert lager.

Å bestille lagerrom er ikke nødvendigvis en dyr månedlig utgift, men her må man ha god oversikt over hva man ønsker lagret.

Det er klart, at om man har noen få ting med sentimental eller materialistisk verdi som kan gå i stykker, så bør man først vurdere om man kan finne plass hjemme.

Er det derimot ikke et alternativ, så er temperert lagerrom en god løsning. Det finnes flere firma som tilbyr dette på markedet.

Fordelen hos Eurobox er at du tilgang til ditt lagerrom stort sett hele døgnet hele året, de tilbyr gratis utlån av flyttebil eller skaphenger og har en rekke rabatter og gunstige priser for sine kunder. Er det noen sak når du kan kjøre tingene dine helt frem til lagerboden selv med bil du låner gratis? Les mer om de gode tilbudene og rabattene HER